Turvallista ja toimivaa seniorifysioterapiaa Hämeenlinnan Kaurialassa

Kysy lisää tai varaa aika fysioterapiaan

Kunto-Fysio Hämeenlinnan Kaurialassa tarjoaa ammattitaidolla seniorifysioterapiaa ikäihmisten tarpeisiin. Tunnemme ikäihmisten tarpeet – osaamme tukea myös sinut tai perheenjäsenesi turvallisesti kohti parempaa toimintakykyä ja liikkuvampaa arkea.


Ikääntyneiden fysioterapia tukee selviytymistä kotona ja arjen askareissa. Iän mukana kehon rappeutuminen voimistuu. Nivelten liikkuvuus heikkenee ja kivut lisääntyvät. 

Ryhti painuu kasaan. Yleinen kehon kankeus voimistuu, lihasvoima katoaa ja tasapainohäiriöt yleistyvät. 


Oikein toteutetusta fysioterapiasta seniori-ikäiset voivat saada luotettavasti avun ongelmiinsa. Kiinnostaako seniorifysioterapia? Annamme mielellämme lisätietoa hoitometodeista ja -prosesseista – kysy rohkeasti lisää!

”Liike on lääke” ikäihmisten aktiivifysioterapiassa

Ikäihmisten fysioterapiahoidot voidaan jakaa aktiivi- ja hoivafysioterapiaan. Aluksi tehdään alkukartoitus fysioterapeuttisten arviointimenetelmien pohjalta. Asiakkaan kanssa sovitaan yhdessä terapiajakson tavoitteet ja linjaukset, joilla tavoitteisiin päästään parhaiten ja mahdollisimman kustannustehokkaasti. 


”Liike on lääke” on aktiivifysioterapian lähtökohtana. Kuntoutumisprosessissa potilaan oma osallistuminen kotiin annetuilla harjoitteilla on ensisijaisen tärkeää. Kunto-Fysion fysioterapeutti toimii SenioriTrainerinasi kokemuksensa ja koulutuksensa pohjalta. Voit käydä omatoimisesti harjoittelemassa myös Kunto-Fysion seniorikuntosalilla joka arkipäivä. Lisäksi voit osallistua SenioriTrainerin vetämiin 4–5 hengen tehoryhmiin. Ne on tarkoitettu tavoitteelliseen harjoitteluun, jossa fysioterapeutti ohjaa, kannustaa ja valvoo ohjelmien oikeanlaista suorittamista.

Hoivafysioterapiassa hoidetaan vaivoja ja kiputiloja

Hoivafysioterapialla haetaan ratkaisuja äkillisiin kiputiloihin ja pitkittyneisiin vaivoihin, jotka vaikeuttavat päivittäisiä arjen toimintoja, yöunta tai liikkumista. Hoitoon hakeudutaan yleensä lääkärin lähetteellä, jolloin hoitodiagnoosi on selvillä. Yhä useammin fysioterapiaan tullaan myös oma-aloitteisesti, jolloin fysioterapeutti tekee alkututkimuksen hoidon aloittamiseksi.


Jos estettä kuntoutuksen aloittamiselle ei ole, manuaaliseen terapiaan erikoistunut fysioterapeutti aloittaa vaivoihisi sopivan käsittelyn. Hoitotoimenpiteinä voivat olla esimerkiksi nikamien ja nivelten mobilisointi, manipulointi, hieronta, lihasfasciakäsittely, lihasvenyttely, kylmälämpöhoidot, sähköhoito ja akupunktio.

Fysioterapeutit ikäihmisten hyvinvoinnin tukena

Voit tarvittaessa pyytää SenioriTrainer-fysioterapeutin kotiisi arvioimaan kuntoutumismahdollisuutesi ja tekemään sinulle monipuolisen harjoitusohjelman. Samalla fysioterapeutti voi tehdä arvion kotona tarvittavista apuvälineistä ja hyödyllisistä kuntoilulaitteista.


Ikäihmisten ja vanhusten kuntoutus on erityisfysioterapiaa, joka vaatii hoitajalta elämänkokemusta ja perehtyneisyyttä iän mukanaan tuomiin vaivoihin. Kunto-Fysiossa seniori- ja ikäihmisten fysioterapiaan ovat perehtyneet fysioterapeutit Risto Kuitunen ja Jukka Vuorinen. Varaa aika Risto Kuituselle puh. 050 5823778 tai Jukka Vuoriselle puh. 050 4354818 tai nettiajanvarauksen kautta. Emme vastaa puhelimeen hoitotyön aikana. Yhteydenottopyyntö tekstillä.


Varaa aikasi netistä