Selkäkipu kuriin fysioterapeutin avulla Hämeenlinnan Kaurialassa

Kysy lisää tai varaa aika fysioterapiaan

Kärsitkö noidannuolesta, iskiaskivusta tai muista selkäkivuista? Hämeenlinnan Kaurialassa palvelevan Kunto-Fysion fysioterapeuttien ammattitaitoisessa hoidossa voit päästä selkäkivuistasi eroon täysin.


Selkävaivojen hoito voidaan toimenpiteiden perusteella jakaa kahteen pääryhmään: kirurgiseen hoitoon ja konservatiiviseen hoitoon, joka annetaan ilman leikkaushoitoa. 

Fysioterapeuttimme tarjoavat monipuolista konservatiivista hoitoa, mutta saat meiltä apua ja tukea myös leikkaushoidosta toipumiseen.
Tutustu erilaisiin hoitomuotoihin ja kysy rohkeasti lisää. Turvallinen hoito ja harjoittelu on tärkeää selkävaivojen kohdalla, joten ota yhteyttä fysioterapian kokeneisiin ammattilaisiin!

Selkäleikkaus vaatii asiantuntevaa jälkihoitoa

Kirurgista hoitoa käytetään selkäongelmien kohdalla esimerkiksi vaikeissa välilevyn pullistuman aiheuttamissa iskiaskivuissa ja selkäydinkanavan ahtaumissa. Myös luudutusleikkauksia tehdään pahoissa nikamasiirtymissä lannerangan alueella. Leikkauksen toipumisvaiheessa fysioterapialla on iso merkitys toimintakyvyn palauttamisessa.


Fysiotrainerina fysioterapeutti voi valvoa ortopedin antamia ohjeita ja laatia sinulle portaittain etenevän harjoitusohjelman. Tarvittaessa voimme vähentää ja lievittää kipua manuaalisella terapialla. Käytämme muun muassa hierontaa, lihas- ja hermokudosvenyttelyä sekä akupunktiota.

Konservatiivista hoitoa noidannuoleen ja iskiakseen

Konservatiivissa hoidoissa selkäkipu taltutetaan ilman leikkaushoitoa. Hoito auttaa esimerkiksi noidannuoleen, joka aiheuttaa äkillistä kipua nostotilanteessa tai kumartuessa. Selkälihakset menevät kramppiin ja liikkeet ovat kivuliaita. Noidannuolen syynä yleensä on nivellukko, jonka fysioterapeutti voi avata manipuloimalla. Hoitokertoja tarvitaan vain 1–2.

Alaraajan sekä pakaran iskiaskivuissa syyt voivat puolestaan olla moninaiset. Tutkimuksessa huomioidaan hoidettavan asento ja testataan neurologisia oireita. Ongelman aiheuttaja pyritään löytämään provokaatiotestein, ja samalla huomioidaan kehon toimivuus, liikkuvuus ja hallinta.


Epämääräisissä alaselkäkivuissa syynä voivat olla alaselän liikekontrollin häiriöt. Usein potilas ei pysty pitämään tai hahmottamaan selän oikeaa asentoa. Alaselkäkipuihin perehtynyt fysioterapeutti kartoittaa ongelman luotettavilla testeillä.

Fysioterapeutti laatii toimivan hoitosuunnitelman selällesi

Fysioterapeutti toteuttaa tarvittavat tutkimukset ja laatii suunnitelman hoidon tavoitteista ja sopivista käsittelytavoista. Ne voivat olla manuaalisia teknikoita ja terapeuttista harjoittelua sekä esimerkiksi tukevia ja ohjaavia teippauksia.


Manuaalisiin käsittelyihin kuuluvat muun muassa nikamien ja nivelten manipulaatio- ja mobilisointihoidot, lihasten venyttelyt, triggerpiste- ja fasciakäsittelyt, akupunktio ja neuraalisen kudoksen mobilisointitekniikat.


Kunto-Fysion asiantuntijoita selkäkipujen hoidossa ovat fysioterapeutit Jukka Vuorinen puh. 050 435 4818 ja Risto Kuitunen puh. 050 582 3778 sekä OMT-fysioterapeutit Tapani Nousiainen puh. 040 5454709 ja Eero Turunen puh. 040 538 2281. Ajanvaraus myös netin kautta. Emme vastaa puhelimeen hoitotyön aikana. Yhteydenottopyynto tekstillä.

Varaa aikasi netissä