Fysioterapiasta apu niska-hartiajännityksestä johtuvaan päänsärkyyn ja migreeniin Hämeenlinnan Kaurialassa

Kysy lisää tai varaa aika fysioterapiaan

Fysioterapia voi tarjota yllättävän tehokkaan avun migreenin hoitoon. Mikäli kärsit jatkuvista päänsäryistä tai migreeneistä, Kunto-Fysion fysioterapeutit Hämeenlinnan Kaurialassa auttavat selvittämään särkyjen syyn ja tarjoavat tehokkaan hoidon.


Päänsärky tarkoittaa päässä, kasvoissa ja niskassa ilmenevää kipua. Se voi olla puristavaa, jomottavaa tai tykyttävää. Kipu voi alkaa äkillisesti tai vaivihkaa, ja säryn voimakkuus vaihtelee.

Jokainen meistä on kärsinyt päänsärystä. Tavallisinta päänsärky on 20–30 vuoden iässä, ja naisilla sitä esiintyy hieman useammin kuin miehillä. Iän mukana päänsärky voi usein helpottaa. Myös syyt migreeneihin ovat moninaisia. 


Jos olet huolestunut jatkuvista päänsäryistä, ota yhteys fysioterapeutteihimme – autamme sinut ongelmien ytimeen.

Mikä aiheuttaa päänsäryn ?

Yleisin syy päänsärkyyn on niska-hartiaseudun ja yläniskalihasten jumiutuminen. Lihaskireyden lisääntymiselle on olemassa runsaasti eri syitä. Toimiston näyttöpäätetyö ja istumaryhti ovat yksi merkittävimmistä. Reagointimme stressiin ja mielipahaan lisäävät myös lihaskireyttä. Univaikeudet ja vuorokausirytmin häiriintyminen pahentavat naisilla oireita. 


Yleensä yksi syy niska-hartiajumitukselle ei vielä aiheuta päänsärkyä tai huimausta. Puhutaankin nipusta syitä, jotka nostavat oireet pintaan. Jännityspäänsäryn edeltäviä oireita voivat olla muun muassa kallonpohjan kosketusarkuus, äkillinen väsähtäminen (haukottelu) ja pitkittynyt niskahartialihaskireys. Migreeniin kuuluvat puolestaan aura, valoherkkyys ja pahoinvointi.

Fysioterapeutilta apu migreeniin ja jännityspäänsärkyyn

Jännityspäänsärky on yksi yleisimmistä vaivoista, joihin fysioterapeutilta haetaan apua. Kipuanamneesilla ja alkututkimuksella pyritään spesifioimaan päänsäryn aiheuttaja. Manuaaliset käsittelyt, kuten niskahartiaseutu-, kallonpohja- ja päähieronta sekä rinta- ja kaularangan mobilisointi ja lihasten venyttely muodostavat vaikuttavan hoitokokonaisuuden.


Jo muutamalla hoidolla päänsärkyoireet helpottavat ja elämänlaatu paranee. Ergonomianeuvonta ja niskahartialihasten omavenyttelyohjeet kuuluvat myös hoitokokonaisuuteen. Manuaalista käsittelyä käytetään myös migreenin hoidossa. Hyvänä lisänä käytämme triggerpisteiden akupainallusta ja neula-akupunktiota.

Ammattitaitoinen hoito auttaa nopeasti

Migreeni- ja päänsärkyhoidot voivat auttaa nopeasti. Jo muutamalla käsittelyllä niska-hartialihasten ja fascioiden venyvyys sekä lihastonus voidaan palauttaa normaaliksi – ja päänsärky lakkaa. Migreenissä hoitovaikutus näkyy päänsäryn vaimenemisessa. Kohtaukset myös harvenevat.


Ammattitaitoiset fysioterapeuttimme auttavat päänsärky- ja migreenipotilaita luotettavasti. Kunto-Fysiossa päänsärkyyn ovat kouluttautuneet fysioterapeutit Jukka Vuorinen puh. 050 545 4818 ja Risto Kuitunen puh. 050 582 3778 sekä OMT-fysioterapeutit Tapani Nousiainen puh. 040 545 4709 ja Eero Turunen puh. 040 538 2285. Ajanvaraus myös netin kautta. Emme vastaa puhelimeen hoitotyön aikana. Yhteydenottopyyntö tekstillä.

Varaa aikasi netissä