OMT-fysioterapiaa pitkällä kokemuksella Hämeenlinnan Kaurialassa

Kysy lisää tai varaa aika fysioterapiaan

OMT-terapia eli ortopedinen manuaalinen terapia on yksi fysioterapiapalveluihin erikoistuneen Kunto-Fysion erikoisaloista Hämeenlinnan Kaurialassa. Mitä ortopedinen manuaalinen terapia on? Se on fysioterapian erikoisala, joka toimii hyvin esimerkiksi tuki- ja liikuntaelimien ongelmien hoidossa.  

OMT keskittyy fyysisen toimintakykysi arviointiin, hermo-, lihas- ja nivelrakenteiden tutkimiseen ja terapiaan sekä toimintahäiriöiden ennaltaehkäisyyn. OMT-terapiassa luomme hoito- ja kuntoutumissuunnitelmat yksilöllisesti potilaan tilanteen mukaan. Haluatko tietää lisää? Kysy rohkeasti lisätietoja OMT-terapian ammattilaisilta!

Hoitosuunnitelmat perusteellisen tutkimuksen pohjalta

OMT-terapia perustuu haastatteluun, tutkimukseen ja kliiniseen päättelyyn. Tutkimuksissa huomioidaan asiakkaan asento, arvioidaan liikkuvuutta, testataan neurologisten oireiden esiintymistä ja pyritään löytämään ongelman aiheuttaja muun muassa provokaatiotestein.


Samalla huomioidaan kehon toimivuutta ja hallintaa. Tutkimisen jälkeen laaditaan yhdessä potilaan kanssa tavoitteet ja valitaan sopivat terapiamuodot.


Potilaan tarpeiden pohjalta luotu hoitosuunnitelma on tärkeä osa OMT-hoitoprosessia. OMT-fysioterapeuttimme auttavat luotettavasti ja vankalla kokemuksella.

Miten OMT-fysioterapeutti hoitaa?

Terapiamuotoina OMT-fysioterapeuttimme käyttävät manuaalisia teknikoita, terapeuttista harjoittelua sekä tukevia ja ohjaavia teippauksia. Manuaalisiin tekniikoihin kuuluvat muun muassa nikama- ja nivellukkojen avaamisessa käytettävät menetelmät, kuten manipulointi ja mobilisointi.
Manuaalisiin tekniikoihin kuuluvat myös pehmytkudoskäsittelyt, kuten triggerpiste- ja fasciakäsittely, akupunktio, neuraalisen kudoksen mobilisointitekniikat, venytykset ja lihasenergiatekniikat. 


OMT-fysioterapeuteille järjestetään jatkuvaa koulutusta eri käsittelytekniikoista, mikä takaa viimeisimmän tiedon erilaisista hoitomenetelmistä. Kunto-Fysiossa OMT-fysioterapiaa tarjoavat koulutetut fysioterapeutit Tapani Nousiainen puh. 040 545 4709 ja Eero Turunen puh. 040 538 2285. Ajanvaraus myös netin kautta. Emme vastaa puhelimeen hoitotyön aikana. Yhteydenottopyyntö tekstillä.

Varaa aikasi netistä