Olkapäävaivat kuriin fysioterapiahoidolla Hämeenlinnan Kaurialassa

Kysy lisää tai varaa aika fysioterapiaan

Hämeenlinnan Kaurialassa palvelevan Kunto-Fysion fysioterapeutit hoitavat olkapäävaivoja vankalla kokemuksella. Olkapään kivut ja ongelmat ovat yleisiä, sillä Terveys 2000 -tutkimuksen perusteella kuudesosa miehistä ja neljäsosa naisista on kärsinyt olkapään vaivoista edellisen kuukauden aikana. Olkapään toimintaan vaikuttavat monet eri tekijät, jotka on huomioitava kuntoutusprosessin suunnittelussa. 

Hartiarenkaan biomekaniikan ja olkapään liikekontrollin tunteminen auttaa fysioterapeuttia tunnistamaan toimintahäiriöt jo alkuvaiheessa. Näin vältytään pitkiltä kipujaksoilta ja ehkäistään toimintakyvyn heikkeneminen. Asiantuntevat fysioterapeuttimme hoitavat olkapääongelmia luotettavasti – ota rohkeasti yhteyttä!

Mistä olkapääongelmat johtuvat?

Tyypillisin ja samalla vaativin fysioterapiakuntoutus on olkanivelen jäätymisestä johtuva kuntoutus. Hoitoon hakeudutaan yleensä silloin, kun olkapään särky vaikeuttaa nukkumista tai paidan pukeminen ei tahdo onnistua liikekivun takia. Käsi ei mene selän taakse tai nouse sivukautta. Jäätyminen voi alkaa esimerkiksi kaatumisen tai horjahtamisen aiheuttamasta lievästäkin olkapään venähdyksestä. 


Olkapään ahtautuminen sekä jänteiden kalkkeutumat ja tulehdukset johtavat helposti liikkuvuuden heikkenemiseen. Kiertäjäkalvon rappeuma aiheuttaa vanhemmalla iällä olkanivelessä jäykistymistä ja liikearkuutta. Tapaturmainen olkaluun murtuminen tai kiertäjäkalvon repeäminen voi myös johtaa kivuliaaseen olkapään jäätymiseen.

Suunnitelmallinen fysioterapia auttaa olkapääkipuun

Olkapäävaivojen hoidossa alkuvaiheessa tärkeintä on kontrolloitu liikehoito, joka tapahtuu painokevennetyssä asennossa liikekipu huomioiden. Ohjelman suunnitteluun ja toteuttamiseen parhaan avun tarjoaa olkapääproblematiikkaan perehtynyt fysioterapeutti. Hoitokäynnin alussa fysioterapeutti tekee laajan alkututkimuksen olkapään toimintakyvystä ja kipujen aiheuttajasta. Näin varmistetaan oikea hoitodiagnoosi.


Fysioterapiakäsittely voi sisältää fysikaalisia hoitoja, kuten ultraääni-, etikkahappo-, kylmä-, TNS- ja akupunktiohoitoja sekä manuaalisia käsittelyjä. Manuaalisiin käsittelyihin lukeutuvat esimerkiksi hieronta, nivelmobilisointi ja -manipulointi, fasciakäsittely sekä lihasvenyttelyt. Hoitojen ja käsittelyiden ohella kokeneet fysioterapeuttimme tekevät sinulle terapiaharjoitteluohjelman, jonka vaativuus asteittain kovenee toipumisen edistyessä.

Jos olkapää reistaa, ota nopeasti yhteys fysioterapeuttiin

Olkapään kivuista ja liikerajoituksista toipuminen kestää jopa 2–3 vuotta. Siksi fysioterapeuttiin on tärkeää ottaa yhteyttä heti oireiden ilmetessä. Tehokkailla omahoito-ohjeilla saamme tilanteen kuriin. Ongelmien paheneminen keskeytetään ja kipu lievittyy.


Asiantuntijoina ovat fysioterapeutit Jukka Vuorinen puh. 050 435 4818, Risto Kuitunen puh 050 582 3778 sekä OMT-fysioterapeutit Tapani Nousiainen puh. 040 545 4709 ja Eero Turunen puh. 040 538 2285. Ajanvaraus myös netin kautta.  Emme vastaa puhelimeen hoitotyön aikana. Yhteydenottopyyntö tekstillä.

Varaa aikasi netissä