Fysioterapeutin hoidolla apua huimaukseen Hämeenlinnan Kaurialassa

Kysy lisää tai varaa aika fysioterapiaan

Kunto-Fysion fysioterapeutit Hämeenlinnan Kaurialassa auttavat potilaitaan myös huimauksen hoidossa. Huimaus on yksi yleisimmistä hoitoon hakeutumisen syistä, sillä arviolta 20–30 % suomalaisista kärsii jossakin elämänsä vaiheessa tästä ikävästä vaivasta.
Huimausoireisiin voi olla monta syytä. 

Hyvänlaatuinen asentohuimaus on helposti hoidettavissa – ja ammattitaitoiset fysioterapeuttimme ovat apunasi prosessissa.
Mikäli kärsit huimauksesta ja mietit, voiko huimausta hoitaa fysioterapian avulla, ota meihin yhteyttä. Fysioterapeuttimme auttavat selvittämään huimauksen syyn.

Korvaperäinen huimaus on helposti havaittavissa

Korvaperäisistä huimauksen aiheuttajista hyvänlaatuinen asentohuimaus on helposti tunnistettavissa oireiden perusteella. Se ilmaantuu pienellä viiveellä tietyn päänkääntöliikkeen provosoimana ilman kuulo- tai korvaoireita. Tyypillistä asentohuimaukselle on, että se menee ohitse 20–30 sekunnin aikana ja uusiutuu vastaavista pään liikkeistä. 


Sisäkorvan tasapainoelimessä on kolme kaarikäytävää. Ne aistivat kehon asennon nesteen virtauksen perusteella. Jos kaarikäytäviin on kuitenkin eksynyt kalkkikiteitä, saavat ne aikaan virheellisiä aistimuksia, jotka me koemme huimauksena. Kaarikäytävien provokaatiotesteihin kouluttautunut fysioterapeutti pystyy näkemään, missä kaarikäytävässä ja kummassa korvassa ongelma on. Kunkin kaarikäytävän hoitoon on tarjolla oma asentohoito-ohjeensa, ja ohjelman avulla kaarikäytävä vapautuu kalkkikiteistä.

Fysioterapiasta apu asentohuimaukseen

Kaarikäytävien puhdistuksen hoitoharjoitus tehdään yhdestä kahteen kertaan päivässä viikon ajan. Sen jälkeen se toistetaan muutaman kerran kuukaudessa. Jos ongelmia on kaikissa kolmessa kaarikäytävässä, kannattaa posteriorisen kaarikäytävän tyhjennys tehdä eri aikaan kuin kahden muun. 


Joskus huimauskohteeseen voi liittyä selälleen mennessä voimakas pahoinvointi. Se merkitsee usein ongelmia posteriorisessa kaarikäytävässä, ja oire häviää tehokkaasti asentohoidolla. 


Huimausta voi esiintyä myös yläniskan jumiutumisen yhteydessä ilman asentohuimausta. Silloin paras hoito on kouluttautuneen ja asiantuntevan fysioterapeutin tekemä manuaalinen hartiaseudun ja yläniskan mobilisointi- ja hierontakäsittely.

Kunto-Fysion fysioterapeuteista huimaukseen ovat perehtyneet ja kouluttautuneet Risto Kuitunen puh. 050 582 3778 ja Tapani Nousiainen puh. 040 545 4709. Ajanvaraus myös netin kautta. Emme vastaa puhelimeen hoitotyön aikana. Yhteydenottopyynto tekstillä.

Varaa aikasi netissä