Alaraajaongelmat ja ja FootBalance-tukipohjalliset

Kysy lisää tai varaa aika fysioterapiaan

Alaraajafysioterapia on yksi Hämeenlinnan Kaurialassa palvelevan Kunto-Fysion erikoisosaamisalueista. Jalkaongelmiin erikoistunut fysioterapeuttimme tekee tarvittaessa alaraaja-analyysin, jonka tarkoituksena on arvioida alaraajojen toimintaa sekä selvittää syitä jalan kiputiloihin, raasitusvammoihin tai esimerkiksi pitkittyneisiin selkäkipuihin.


Fysioterapeutti tutkii jalan rakenteen, nilkan liikkeet ja mahdolliset jalan liikehäiriöt. Samalla selvitetään, miten alaraajat reagoivat kuormitukseen seistessä, kyykistyessä, kävellessä tai juostessa.


Jalkaterän virheetön toiminta on perusta koko kehon hyvinvoinnille. Nilkan poikkeavat asennot rasittavat esimerkiksi polvia, lonkkia ja selkää aina niskaan asti. Jalkaterän madaltuneet holvirakenteet puolestaan väsyttävät jalkoja ja altistavat erilaisille kiputiloille. Jalkaterän virheellinen asento voi olla myös syy känsien syntyyn jalkapohjissa.


Mikäli epäilet, että jalkasi asento ei ole oikea, ota yhteyttä fysioterapeutteihimme. Selvitämme nopeasti ongelman syyn ja etsimme oikean yksilöllisen hoitomuodon.

Satsaa laadukkaisiin tukipohjallisiin

Paljon liikuntaa harrastavien ja työssään jalkeilla olevien on erityisen tärkeää huolehtia jalkojensa hyvinvoinnista. Jos kengät ”linttaantuvat” tai kuluvat epätasaisesti, kannattaa ottaa yhteyttä kokeneeseen fysioterapeuttiin jalkatutkimusta varten.


Tutkimme tilanteen ja selvitämme, tarvitsetko mahdollisesti tukipohjalliset vai riittävätkö vahvistavat harjoitteet jalan ongelmien hoitamiseen. Saat kauttamme muun muassa FootBalance medical -ortoosit eli -tukipohjalliset, jotka suunnitellaan ja teetetään yksilöllisesti asiakkaan jalan ongelmien ja muotojen mukaan.

Ota yhteytta alaraajan toimintakyvyn asiantuntijaan

Oli ongelmanasi sitten jalkaterän kipu tai esimerkiksi jalkeilla oloa ja kävelemistä seuraava kipu muissa kehon osissa, ota yhteys fysioterapeuttimme. Me selvitämme ongelmien lähteen ja laadimme toimivan hoitosuunnitelman. 


Kunto-Fysion jalkaterapian ja pohjallisten valmistamisen asiantuntijana toimii fysioterapeutti Eero Turunen, joka valmistaa jalkatutkimuksen pohjalta FootBalance medical -ortoosit. Ajan Eero Turuselle voi tilata puhelimitse numerosta 040 538 2285. Voit varata ajan myös netissä.

Varaa aikasi netistä